I starten av fjoråret gjorde Coca-Cola Storbritannia og andre vesteuropeiske land en viktig endring i sin markedsstrategi da de annonserte at for første gang i historien, vil alle fire colaer bli markedsført som én merkevare. I forlengelsen av denne suksessen har Coca-Cola annonsert at de vil utføre strategien globalt, og har lansert en ny, kreativ kampanje med slagordet “Taste the Feeling” som en del av denne tilnærmingen.

Chief Marketing Officer Marcos de Quinto, som lanserte “one brand”-ideen i dag under en mediebegivenhet i Paris, sier at strategien øker egenkapitalen og den ikoniske appellen av verdens største drikkemerkevare til Coca-Cola Light/Diet Coca-Cola, Coca-Cola Zero og Coca-Cola Life. Den understreker også selskapets dedikasjon til valgfrihet ved å tilby forbrukerne akkurat den typen Coca-Cola som passer deres smak, livsstil og kosthold – med eller uten kalorier, og med eller uten koffein.

Se et bildegalleri med fullskjerm

“Vi ønsker å understreke at Coca-Cola er for alle,” sier de Quinto. “Coca-Cola er én merkevare med forskjellige varianter, der alle deler de samme verdiene og den samme visuelle ikonografien. Folk stiller ulike krav til sin Coca-Cola , men uansett hvilken de velger, ønsker de seg en Coca-Cola-merkevare med suveren friskhet og smak.”

“Taste the Feeling” vil sette til live ideen om at Coca-Cola – enhver Coca-Cola – er en enkel glede som gjør hverdagens øyeblikk litt mer spesielle. Mens Colaens prisbelønte “Open Happiness”-kampanje lente seg tungt på hva merket har stått for de siste syv årene, vil “Taste the Feeling” beskjeftige universell historiefortelling med produktet i sentrum for å reflektere både de funksjonelle og emosjonelle aspektene ved Coca-Cola-opplevelsen.

“Med tiden har vi oppdaget at jo mer vi plasserer Coca-Cola som et ikon, dess mindre blir vi,” sier de Quinto. “Coca-Colas storhet ligger i det faktum at den er en enkel glede – så jo mer ydmyke vi er, dess større er vi. Vi ønsker å minne folk på hvorfor de er så glad i dette produktet, hva de elsker ved denne merkevaren.”

Den fullt integrerte “Taste the Feeling”-kampanjen – som vil rulles ut rundt om i verden i løpet av 2016 – bruker ekte historiefortelling for å feire opplevelsen av å drikke en iskald Coca-Cola. Coca-Cola inntar hovedscenen i hver del av det Rodolfo Echeverria, visepresident i globale kreative forbindelser og digitalt, kaller for “emosjonell produktkommunikasjon.”

“Vi går fra “Open Happiness” til å utforske hvordan Coca-Cola spiller inn på gledesfølelsen,” legger han til. “Vi gjør de enkle hverdagsmomentene litt mer spesielle.”

Et internasjonalt nettverk av byråer utvikler “Taste the Feeling”-arbeidet. Fire byråer – Mercado-McCann, Santo, Sra. Rushmore og Ogilvy & Mather – produserte en innledende runde med 10 TV-reklamer, digitale, trykte, utenfor-hjemmet- og shopping-materialer. Seks butikker til vil bidra kreativt etter hvert som kampanjen utvikler seg.

TV-annonsene, hvorav seks lanseres i dag, kan sees på YouTube-spillelisten nedenfor, tilbyr intime glimt inn i universelle historier, følelser og hverdagslige øyeblikk som mennesker deler med hverandre mens de nyter en Coca-Cola. I avslutningen av hver reklame, forenes Coca-Cola-produktfamilien under den ikoniske røde Coca-Cola disken. Flere alternative versjoner av annonsene ble produsert med lokalt relevante kostnader og kulturelt relevante vignetter.Kampanjen starter med hovedannonsen, “Anthem”, som presenterer en serie av øyeblikk koblet sammen av en Coca-Cola, som det å gå på skøyter sammen med venner, første date, første kyss og den første forelskelsen.

Musikken spiller en nøkkelrolle i alle “Taste the Feeling”-reklamene. En sang produsert av den svenske kunstneren og produsenten Avicii, fremført av den sjelfulle sangeren Conrad Sewell, fungerer som kampanjelåt for “Taste the Feeling”. En første akustisk versjon av Sewell presenteres i ulike TV-reklamer for den nye kampanjen, deriblant “Anthem”, og den første singelen med Avicii blir snart lansert. Avicii vil også produsere flere versjoner av “Taste the Feeling” for Coca-Colas UEFA EURO 2016 og Rio 2016 OL-kampanjer senere i år.

“Taste the Feeling” inkluderer en ny lydsignatur inspirert av lydene som hører til nytelsen av en Coca-Cola – det lille kneppet når korken vippes av, bruset og til sist, forfriskningen. Mnemoteknikken, laget i samarbeid med Deviant Ventures, erstatter fem-note-melodien i “Open Happiness”-kampanjen.

“Taste the Feeling” er forankret i overbevisende visuell historiefortelling gjennom mer enn 100 bilder knipset av de kjente motefotografene Guy Aroch og Nacho Ricci. Bildene, som vil bli presentert i print, utendørs, i butikk og i digital reklame, bruker en “Norman Rockwell møter Instagram” visuell stil for å fange autentiske, improviserte øyeblikk på en moderne måte, forklarte Echeverria. Hvert bilde kombinerer velkjente Coca-Cola ikoner, som konturglassflasken og den røde disken, med elementer av både intimitet og mystikk.Coca-Cola står sentralt i hvert moment; uten den er det ingen historie. Bildene beskjæres på en måte som lukker inne Coca-Cola-flasken, samtidig som en personlig fortelling skildres.

“Fotografiet viser menneskelige øyeblikk som visker ut grensene mellom hvem folk er og hva de liker å gjøre,” forteller James Sommer, visedirektør for global design. “I hver kreasjon spiller Coca-Cola en hovedrolle og forsterker fargen, teksturen og stemningen i bildene. Hver interaksjon er unik og gjøres enda mer spesiell gjennom nytelsen av en Coca-Cola – en hvilken som helst Coca-Cola.”

Bildene viser et allsidig spekter av mennesker rundt om i verden som nyter “sin” Coca-Cola i enkle hverdagsøyeblikk.

“Vi vil bringe merkevaren nærmere folket gjennom disse bildene,” legger Echeverria til. “Vi ønsker også å la dem være åpne for tolkning, slik at i mange tilfeller vil bildet overlate noe av fortellingen til fantasien.”

“Taste the Feeling” vil utføres globalt i løpet av 2016 og videre inn i 2017.