Verdens første fullt resirkulerbare PET-flaske laget delvis av plantematerialer

PlantBottle™-emballasje er The Coca-Cola Companys siste gjennombrudd. Det er den første fullt resirkulerbar PET-plast drikkeflaske noensinne, laget delvis av planter, og dermed med en redusert bruk av ikke-fornybare fossile brensler. Materialet ser ut og fungerer akkurat som tradisjonell PET-plast du kjenner fra våre gamle flasker.

Tradisjonelle PET-flasker er laget av petroleum og annet fossilt brensel. Vi har funnet en måte å lage en av de viktigste ingrediensene i PET-plasten, monoetylenglykol (MEG), fra et stoff som utvinnes fra sukkerrør. Akkurat nå utgjør MEG 30% av den totale sammensetningen av den nye PET-plasten i vekt i våre flasker.

De resterende 70% av PET kommer fra renset terefthalsyre (PTA), og vi jobber med forskergrupper for å finne en måte å gjøre dette på også fra planter. Vår visjon er å bruke Plantbottle™-emballasje for alle våre plastflasker innen 2020.

Fra Plantbottle™-emballasjens debut i Danmark i desember 2009, har Plantbottle™ blitt rullet ut i en rekke pakningsstørrelser over et variert utvalg av drikker med og uten kullsyre. Fra 2013 har Plantbottle™-emballasje også vært tilgjengelig i Norge, Sverige, Finland og 33 andre land. Totalt sett har Coca-Cola distribuert mer enn 25 milliarder av Plantbottle™-emballasjen, noe som har gjort Coca-Cola til verdens største sluttbruker av bioplast. 

Plantbottle™-emballasje har fått global anerkjennelse, inkludert 2010 DuPont Award for Pakningsinnovasjon, 2011 Edison Award for Beste nye prodykt, 2011 Wal-Mart's Award for Bærekraftig emballasje, 2011 Greener Package Award, McDonald's 2012 globale Beste bærekraftige forsyningsrapport (demonstrert) og 2013 European CSR Award (CCE).

Vårt arbeid med å forstå klimapåvirkningen til PlantBottle™-emballasje, sammenlignet med 100% petroleum-baserte PET-plastflasker, fortsetter. Vi jobber sammen med ledende eksperter og tenkere på dette feltet. 

Plantbottle Locations and brands 2016
Se vår PlantBottle™ infografikk.