Et av de vanligste spørsmålene vi får er hva forskjellen egentlig er på Coca-Cola light og Coca-Cola zero sugar. Det er forståelig at mange lurer på dette. Både Coca-Cola light og Coca-Cola zero sugar gjør at du kan nyte din favorittdrikk uten kaloriene og sukkeret du har i Coca-Cola classic.

Begge variantene er søtet med samme søtningsmiddel (aspartam og acesulfam-K),  noe som betyr at de er både sukker- og kalorifrie uten å ofre den gode smaken.

Men det er smaken som skiller disse to fra hverandre. Coca-Cola zero sugar ser ut og smaker som Coca-Cola classic, mens Coca-Cola light har en lettere smak ettersom den har en annen blanding av smaker; eller en annen basesmak som man også kan si.

Vi pleier å si at det finnes en Coca-Cola for alle, og akkurat som  med alle våre produkter kommer både Coca-Cola light og Coca-Cola zero sugar i ulike forpakninger og størrelser; om det er en 330ml boks som kan drikkes på farten eller om det er en 1.5l flaske du kan ha i kjøleskapet for å dele med familie og venner. Uansett hva anledningen til at du vil ha en Coca-Cola er, så bør ikke sukkerfri bety at det finnes færre alternativer.

Og så litt historie..

Coca-Cola light har eksistert siden 80-tallet. Det var vår første sukkerfrie cola, den kom til Norge i 1985 og den ble fort en av våre mest populære drikker med en veldig lojal tilhengerskare.

Siden den gang har den velkjente forpakningen i sølv og rødt blitt nesten like ikonisk som Coca-Cola classic selv. Fra de omtalte ”Diet Coke break”-reklamefilmene til ulike samarbeid med motedesignere som Jean Paul Gaultier og Marc Jacobs om å skape forskjellige ”limited edition”-flasker og bokser, har Coca-Cola light blitt litt av et kulturelt fenomen.

Coca-Cola zero er en nyere spiller på markedet, men den har også hatt en strålende karriere. Den ble lansert i Norge i 2006 med et løfte om å smake og se ut som Coca-Cola classic, men uten kaloriene. I 2017 ble denne omformulert og relansert som Coca-Cola zero sugar.