Porsjoner: 10

Forberedelse: 10 minutter
Tilberedelse: ca. 1 time og 15 minutter

Ingredienser:

300 ml Coca-Cola light
225 gram skåldede, grovhakkede dadler
1 ts natron
50 gram tørkede kirsebær
50 gram tørkede tranebær
4 ss honning
250 g mel
2 ts «mixed spice»*
1 ts malt kanel
2 egg, lett vispet
75 gram pekannøtter eller valnøtter, hakkede

Smør og dryss en avlang kakeform og sett ovnen på 180 grader.
Kok opp Coca-Cola i en mellomstor kasserolle. Ta den av kokeplaten og rør inn dadler, natron og deretter kirsebær, tranebær og honning. Bland godt og la avkjøle.

Bland mel og krydder, hell det deretter ned i den avkjølte daddelblandingen.
Rør inn egg og nøtter. Hell røren i den dryssede formen og stek i en time og et kvarter, eller til kaken ikke kleber når du stikker en nål i den. Dekk den til med aluminiumsfolie hvis den blir for godt stekt på utsiden. La kaken avkjøle i formen.

Oppbevarer du kaken i en lufttett beholder, holder den seg i opptil en uke.

*Disse krydderiene pleier å inngå i «mixed spice»:

1 ss malt allehånde
1 ss malt kanel
1 ss revet muskat
2 ts malt muskatblomme
1 ts malt nellik
1 ts malt koriander
1 ts malt ingefær