Isbjørnen har vært et kjært Coca-Cola ikon fra den vistes i en trykt annonse i 1922.

Isbjørnen tilbringer livet sitt på den arktiske havisen der den jakter, lever og formerer seg. Havisen smelter imidlertid med en eksepsjonell hastighet, og etter hvert som den trekker seg lenger tilbake hver sommer, mister isbjørnen mer av sitt habitat og primære jaktterreng. Dens habitat er truet, og dermed også dens liv. Ettersom klimaendring smelter havisen og flytter plattformene lenger fra hverandre, forespeiler den amerikanske Geological Survey at to tredjedeler av isbjørnene vil forsvinne innen 2050.

Arctic Home-prosjektet vokste ut av et eksisterende partnerskap mellom WWF og Coca-Cola som fokuserte på ferskvannsbevaring og felles interesser for å beskytte isbjørnens leveforhold. Coca-Cola har støttet WWFs tiltak for å bevare isbjørnene siste fire årene.

Sammen med World Wildlife Fund (WWF), har The Coca-Cola Company utviklet Arctic Home-partnerskapet for å bidra til å sikre at isbjørnen har et hjem i fremtiden. Vårt mål, i samarbeid med WWF, er å øke bevisstheten og samle midler til å hjelpe isbjørnen og menneskene i Arktis.

Å beskytte Arktis innebærer arbeid med lokale urfolkssamfunn, støtte til forskning, og gjennomføring av vernearbeid med nøkkelpartnere. I dag jobber WWF med arktiske innbyggere og myndigheter for å utvikle en langsiktig plan for isbjørnens fremtid.

Siden 2011, da Arctic Home startet, har mer enn 3 millioner dollar blitt donert i forbruker- og sammenslåtte midler, i tillegg til 2 millioner dollar som The Coca-Cola Company har forpliktet seg til over fem år. Vi har kommet langt, men det gjenstår fortsatt mye.

Ryker Arktis, ryker også isbjørnen.

Tap av sjøis på grunn av miljøendring betyr at isbjørnene er sårbare i deres nåværende habitat. "Hvis Arktis ryker, ryker også isbjørnen," sa Carter Roberts, direktør og CEO i WWF. "Verdifulle isbjørnhabitater forsvinner i et foruroligende tempo, uten intervensjon, og det samme vil denne fantastiske bjørnen. Suksessen til Arctic Home-partnerskapet gir meg håp for isbjørnens fremtid."

For mer informasjon om arbeidet, utfordringer isbjørnen står overfor og for å se hva du kan gjøre for å ta en aktiv del i bevaringen, besøk Arctic Home webside https://www.arctichome.no/