1. Det er iskaldt utenfor …

… men du klager ikke. Denne tilstanden oppstår i en svært begrenset periode mellom 30. november og 3. januar. Utenom dette kort tidsrommet er temperaturer under null arktiske og derfor uutholdelige. Men i denne perioden er iskalde temperaturer velkomne fordi det kan føre til vinterens hellige gral: en hvit jul.

2. Du sier "god jul" i stedet for "ha det bra"

… uten at du føler deg dum.

3. Alle på jobben er i godt humør


 

I begynnelsen av desember begynner noe helt spesielt å skje: kollegene dine tar med hjemmelaget godteri, alle drikker kaffe, stemningen er mer avslappet i pauserommet og plantene får en make-over med glitter. (Det er bare å nyte det, i januar vil alt være som normalt.)

4. Sjefen sier ingenting om du går tidlig

«Klart du kan gå hjem, du har jobbet så hardt», sier sjefen. (Det hun eller han ikke vet, er at du har ignorert å svare på e-post og i stedet brukt tiden på å surfe etter julegaver.)

 

5. Holidays are coming, holidays are coming, holidays are coming


 

Du kan vel refrenget? Når juletraileren ruller over TV-skjermen er det ingen vei tilbake: jula er her. 

 

6. Butikkene er preget av en hysterisk stemning etter kl. 18


Det blir mørkt allerede kl. 16, men i butikkene er det lyst, til tross for at klokken har passert stengetid. Det kan bare bety én ting: langåpent!

7. Det dufter av kanel og appelsin overalt

De klassiske smakene som kanel, ingefær, appelsin og nellik, er smaken og duften av jul. Kanskje kommer duftene fra juleribba eller din egen Julekake med Coca-Cola light, uansett dufter det overalt når jula kommer!

8. Småpraten handler ikke om været

I stedet spør alle "Hvor skal dere feire jul", og det er jo hyggelig å spørre om. 

9. Den varme følelsen inni deg


 

Når julestemningen slår til, kjenner du det virkelig. Den varme, gode følelsen som bare vokser når du hører julemusikk i kjøpesenteret. 

10. Tusen stjerner som tindrer

Det skjer bare én gang i året, men når det skjer er det bra: radioen spiller julesanger. (Du kan fortsatt ikke et ord av teksten, og du vil sannsynligvis heller aldri lære det, men du nynner med uansett.)