Nøkkelen til en sunn diett er et variert inntak av mat og drikke, i moderate mengder. Det inkluderer mat og drikke som inneholder sukker, som har kalorier. Disse mat- og drikkevarene kan være en del av en balansert livsstil, så lenge man ikke får for mye.

Å ha nok væske i kroppen er vitalt for god helse og trivsel. Å ikke drikke nok er en potensiell årsak til dehydrering, noe som reduserer vedlikeholdet av normale fysiske og kognitive funksjoner. Generelt bør vi få i oss minst 2 liter væske om dagen.

Alle drikker inneholder væske. Som med all mat, er det viktig å holde seg innenfor vårt daglige kaloribehov når vi nyter drikke. Dette betyr at for å oppnå og vedlikeholde en sunn vekt er det essensielt å oppnå balanse mellom kosthold og trening. Du må veie opp for kaloriene du spiser og drikker (energi inn) mot kaloriene du forbrenner gjennom fysisk aktivitet (energi ut). Eksperter refererer til dette som 'energibalanse'.

Forstå kaloriene du nyter

En balansert livsstil begynner med å forstå hvor mye kalorier du faktisk får fra maten og drikken du nyter – og å ta informerte mat- og drikkevalg som passer til dine individuelle behov.

Kroppen trenger energi for å kunne fungere. Mengden av energi i matvarer og drikkevarer avhenger av mengden karbohydrater (som for eksempel sukker), fett, proteiner og alkohol disse inneholder. Denne energimengden er uttrykt i kilokalorier (kcal) eller kilojoule (kJ). Ulike næringsstoffer og alkohol inneholder forskjellig mengde kalorier per gram: 1 gram fett = 9 kcal, 1 gram Karbohydrater (inkl. Sukker) = 4 kcal, 1 gram alkohol = 7 kcal og 1 gram protein = 4 kcal. Den "riktige" energibalanse for en bestemt person avhenger av mange faktorer, blant annet kjønn, alder, høyde og grad av fysisk aktivitet.

Det er viktig at vi alle vet mer om kaloriene vi inntar og viktigheten av en sunn aktiv livsstil. Coca-Cola hjelper folk å ta informerte beslutninger om våre drikkevarer ved tydelig å vise kaloriinnhold, annen ernæringsmessig informasjon og Referanseinntak (RI) på våre pakninger. Referanseinntak (RI) viser prosentandel av næringsstoffer som en gjennomsnittlig voksen person får fra en porsjon drikke eller mat. Generelt brukes 2000kcal/8400 kJ som referanse for et gjennomsnittlig voksent daglig inntak av kalorier.

Til dem som er ute etter å balansere eller redusere kaloriinntaket kan vi tilby et bredt utvalg av drikker, inkludert lavkalori og kalorifrie varianter av våre mest populære merker og andre lavkaloridrikker som ulike typer vann.