Coca-Cola life gjør noe stort i en liten norsk by denne uken.

På lørdag vil de 307 innbyggerne i det lille fiskeværet Reine være de første i landet til å smake på det nyeste tilskuddet i Coca-Cola familien.

"Det har gått ni år siden vi sist lanserte et nytt Coca-Cola produkt på det norske markedet, Coca-Cola Zero", forteller Anne Marit Ihlen, markedsføringsleder, Coca-Cola Norge. "Det har vært en masse spekulasjoner rundt når Coca-Cola life kommer til Norge, så vi er glade for endelig å kunne lansere den».

Coca Cola Life, søtet med en blanding av sukker og Stevia-ekstrakt, inneholder en tredjedel mindre sukker og en tredjedel færre kalorier enn vanlig Cola. 

"Det vil bli den minste, vakreste og antakelig mest vindfulle lanseringen i norsk historie," legger Ihlen til. "Vi vil bruke denne muligheten til å promotere et av de vakreste stedene i Norge og introdusere vårt unike produkt på et helt unikt sted. Reine er det perfekte sted, og i dette øyeblikk forberedes lanseringen sammen med de lokale."

Coca-Cola teamet har invitert hele fiskeværet til en spesiell smaksfest på lørdag i Reines eneste matbutikk, og blogger daglig på www.coke.no/smallestlaunch. Resten av Norge kan bli med når Coca-Cola life rulles ut for hele nasjonen i februar.

"Vi ser virkelig frem til 'smake-premieren' og er stolte over at Coca-Cola har valgt vår minste butikk for den eksklusive lanseringen," sier butikksjef Cathrine Johnson. "Jeg har fortalt alle om feiringen som skal være denne uken, og folk er spente".

Reine ligger i Lofoten, i Nord-Norge. Reisenettsiden Earthtraveling.com oppgir fiskeværet som et av de 10 vakreste stedene i verden.

"I Reine lever vi nær naturen, og folk fra hele verden kommer for å oppleve akkurat det", sier borgermester Lillian Rasmussen.

Totalt 14 nasjonaliteter er representert på stedet. Rasmussen sier at magien fra fjellene og det spektakulære nordlyset gjør det attraktivt.

"Naturens krefter gjør hverdagslivet uforutsigbart, og ofte tvinges vi til å endre planene våre på grunn av den kraftige vinden," sier hun. "Vi er kjempeflinke på å ta vare på hverandre i Reine, og stopper alltid for å si hei – enten vi møter folk fra bygda eller turister."

Coca-Cola life er også tilgjengelig i Argentina, Chile, Storbritannia, Sverige, Nederland, Belgia, Frankrike og USA.