(Oslo, 12.9.2012) Den aller siste halvliters gjenbruksflasken Coca-Cola produserte i Norge, ble i dag plassert på Teknisk Museum. Der vil den stå som et symbol for alle flaskene nordmenn har pantet for gjenbruk, helt siden 1902.

I går, 12. september, produserte Coca-Cola sin aller siste halvliters gjenbruksflaske her i Norge (flasker som vaskes og brukes på nytt etter pant). Selskapet starter nå opp produksjonen av gjenvinningsflasker (flasker som males opp etter pant og gjenvinnes som nye flasker eller andre produkter). Den aller siste gjenbruksflasken ble fraktet til Teknisk Museum. Gjenbruksflasken har vært i bruk siden begynnelsen av 90-tallet.

Utstilling på Teknisk Museum

– I Norge har vi pantet flasker for gjenbruk siden 1902. Når Coca-Cola nå legger om sin produksjon til å være gjenvinningsflasker, er det en overgang og en avslutning av et stykke norsk bryggeri- og forbrukerhistorie som vi i Teknisk Museum ønsker å markere. Derfor hentet vi flasken i en spesiell lastebil fra etterkrigstiden, og plasserte den i en monter her hos oss der publikum kan se den, sier Kathrine Daniloff, kommunikasjonssjef på Teknisk Museum.

– Det som gjør denne endringen så interessant er det at den angår så mange, og at de nye flaskene som nå introduseres er gjenvinnbare – blant annet lages de av plantebasert materiale. Det er nettopp slike tema og fremskritt innenfor teknologi og vitenskap vi i Teknisk Museum ønsker å informere publikum om. Det gjør vi blant annet gjennom en utstilling om plast i siste helgen i oktober, og en utstilling om søppelhåndtering uken etter, fortsetter Kathrine Daniloff.

PlantBottle™ flasken – opptil 22,5 % organisk plantemateriale

Som første marked for Coca-Cola i hele verden, vil alle de nye gjenvinningsflaskene være Plant Bottle™ flasker. Det vil si at de vil være laget av opptil 22,5 % organisk plantemateriale, og med 25 % resirkulert materiale.

– Dette er første generasjon PlantBottle flaske. Målet vi jobber mot er at all ordinær plast i flaskene våre skal erstattes med resirkulert plast og plantebasert plast. På denne måten gjør vi oss mindre avhengig av fossile ressurser og reduserer klimautslipp knyttet til produksjon av plasten, sier Vibeke Hansen som er assisterende kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Enterprises Norge. 

– De nye flaskene kommer som små preformer som blåses opp på fabrikken, og komprimeres når de pantes. Dette betyr mindre tomgods og færre lastebiler på veiene. I tillegg reduseres vannforbruket drastisk, siden vi ikke lenger skal gjenbruke flasker som må vaskes, forklarer Hansen.

For mer informasjon, vennligst kontakt: 

  • Kathrine Daniloff, kommunikasjonssjef Norsk Teknisk Museum: kathrine.daniloff@tekniskmuseum.no, 90 05 71 92
     
  • Vibeke Hansen, assisterende direktør for eksternkommunikasjon, Coca-Cola:                                      vhansen@cokecce.com, 99 01 33 49

Pressebilder:

Presserom med bilder og relaterte dokumenter: http://www.mynewsdesk.com/no/pressroom/coca-cola

Eller vår bildebank:: http://ccd.teknograd.no/  Brukernavn/ passord: presse/presse

 

Om Coca-Cola Enterprises Norge AS

Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA. I 1895 fantes drikken i alle statene i USA, og ved århundreskiftet kom Coca-Cola til Europa. I Norge kom Coca-Cola på markedet i 1926. Siden 1997/98 har Coca-Cola Enterprises Norge AS hatt ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo, markedsføres og distribueres, i tillegg til Coca-Cola, også Coca-Cola light, Coca-Cola zero, Fanta, Sprite, Urge, TAB X-tra, Bonaqua, Powerade, Mer, Minute Maid, Burn,Kuli og CHAQWA. Coca-Cola Enterprises AS har til sammen ca. 1100 ansatte i Norge. Selskapet omsatte for ca 2,4 milliarder kroner i 2011 og solgte 290 millioner liter drikke her til lands. Se www.coca-cola.no for mer informasjon eller se vår nettside for samfunnsansvar: http://cceansvar.no/.