Coca-Cola Norge | Coca-Cola som arbeidsplass | karriere i Coca-Cola

Coca-Cola Norge | Coca-Cola som arbeidsplass | karriere i Coca-Cola

Godt arbeidsmiljø og trivsel blant medarbeiderne kommer ikke av seg selv, men er resultatet av bevisst arbeid over tid. For de ansatte som jobber med produksjon, distribusjon og markedsføring av Coca-Cola i Norge er det spesielt tre faktorer som verdsettes ekstra høyt. 

 

I Norge er Coca-Cola representert med The Coca-Cola Company Norge, som har rundt 15 medarbeidere, og Coca-Cola European Partners Norge (CCEP) som er rundt 600 medarbeidere fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Lasse Sørnes Pedersen jobber med HR i CCEP, og kan fortelle at den generelle trivselen blant medarbeiderne i Norge er høy.

 

– Coca-Cola er, og skal være, et supert sted å jobbe. Kollegene våre forteller om stor grad av trivsel. Det er mange årsaker til det, men jeg tror nok spesielt den gode kulturen vi har, kombinert med muligheten for fleksibel arbeidstid og ordninger som bidrar til å gi en balanse mellom jobb og fritid er viktig, sier Lasse Sørnes Pedersen.

 

 

Målrettet arbeid

 

CCEP jobber målrettet etter fire punkter som skal kjennetegne dem som arbeidsgiver. Disse fire er:

 

  • Mangfold innenfor blant annet kjønn, alder, utdanning og nasjonalitet.

  • Et bredt spekter av karrieremuligheter.

  • Personlig utvikling og karriereplanlegging, både i Norge og internasjonalt.

  • Et miljø som beveger seg raskt, med høye krav til leveranse – kombinert med stor takhøyde og trivsel på jobb.

     

CCEP er organisert slik at alle norske kunder kan håndteres optimalt i Norge. Det inkluderer en rekke funksjoner: Logistikk; egne kundekontakter for dagligvare, horeca, kbs, og for kalde og varme drikker på arbeidsplasser; operasjonell markedsføring; strategi & innsikt; operasjonelt salg; finans; teknisk; IT; HR og kommunikasjon. Med andre ord: Det er et vell av muligheter for den som ønsker en karriere i CCEP.

 

Samfunnsansvar og miljø

 

De siste årene har miljø og samfunnsansvar kommet høyt opp på agendaen i de aller fleste sammenhenger. Også for dem som ser etter jobb, og skal velge sin nye arbeidsgiver. Da er det greit å vite at for Coca-Cola er det helt grunnleggende å ha en ansvarlig forretningsadferd, ikke minst på områder som vann, klima og produksjon.

 

– Vann er vår viktigste ressurs. Gjennom nye produksjonsfasiliteter har vi de siste årene redusert vannforbruket fra 2,3 til 1,3 liter per liter produsert drikke. I Norge har vi byttet ut 100 fossilbiler med el-biler, og investert i 150 ladepunkter. Vi har også besluttet at alle leverandører må følge våre bærekraftprinsipper. På den måten håper vi å bidra til at også leverandørindustrien blir mer bærekraftig, påpeker Lasse Sørnes Pedersen.

 

Fra et folkehelseperspektiv er det verdt å merke seg at sukkermengden nordmenn får i seg fra Coca-Cola sine produkter har gått ned med 25 prosent siden 2010. Bak de gode tallene ligger både produktutvikling, flaskestørrelser og bedre merking. Og mange kloke hoder som brenner for at verdens sterkeste merkevare skal bli enda bedre.

 

 

En karriere hos Coca-Cola European Partners Norge

 

CCEP er den største produsenten av Coca-Cola på verdensbasis. Hovedkontoret og produksjonsanlegget ligger i Lørenskog utenfor Oslo. I tillegg har vi regionale salgskontorer i Tromsø, Bodø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger og Kristiansand. På karrieresiden vår kan du lese mer om hvordan det er å jobbe hos oss. Her finner du også ledige stillinger.