Gjennom årenes løp har populariteten til Coca-Cola® gitt opphav til en god del myter. Her avkrefter vi noen av de mest populære.

MYTER

Å drikke brus gjør deg overvektig

Overvekt kan ikke tilskrives kun én ingrediens, som for eksempel sukker, men er en kombinasjon av en rekke faktorer. Det beste du kan gjøre for å forhindre overvekt, er å ikke konsumere flere kalorier enn du forbrenner. For lite aktivitet i forhold til kaloriinntak er ofte forklaringen på hvorfor noen er overvektige. Kaloriinnholdet i en sukret brus er på linje med kaloriinnholdet i en fruktjuice.

For mye sukker fører til diabetes

Diabetes blir populært kalt 'sukkersyken'. Grunnen til dette er at mennesker som lider av diabetes ikke er i stand til å ta til seg sukker i cellene i kroppen, men er tvunget til å skille det ut det gjennom urinen. Konsekvensen av diabetes er at cellene i kroppen "sulter", i tillegg til høye sukkernivåer i blodet. Genetikk, alder og livsstil spiller alle en rolle i utviklingen av sykdommen, men den er ikke en konsekvens av et overdrevent inntak av sukker. Risikoen for å utvikle diabetes øker hvis du er overvektig.

Før i tiden inneholdt Coca-Cola® kokain

Kokain har aldri vært en ingrediens i Coca-Cola®.

Syreinnholdet i en Coca-Cola® kan få en tann i et glass til å forsvinne

Mange matvarer inneholder en liten mengde syre. Dette gjelder også drikkevarer, som for eksempel kullsyreholdige drikker, fruktjuice, kjernemelk og andre søtede, alkoholfrie drikker. Hvis du legger en tann i et glass med en av disse drikkene, vil emaljen påvirkes. Men hvis du benytter deg av disse drikkene – inkludert Coca-Cola® – med måte og med intervaller, vil ikke tennene dine uten videre løses opp. Spyttet sørger for at tennene holder seg syrefrie og gjenoppretter emaljen gjennom en kontinuerlig remineraliseringsprosess.

Coca-Cola lages med en hemmelig oppskrift som oppbevares i en safe i Atlanta bank.

Alle hovedingrediensene i Coca-Cola vises på flasken, slik lovverket krever. Ingrediensforholdene, samt aromaene som gir Coca-Cola dens unike smak, finnes – ganske riktig – trygt oppbevart i en oppbevaringsboks i Sun Trust Bank i Atlanta.