Tilsetningsstoffer er blitt brukt i hundrevis av år helt siden mennesket første gang saltet og røkte kjøtt og fisk for å konservere mat fra den ene innhøstingen til den neste. Over de siste 50 årene har utviklingen innen matvitenskap- og teknologi ledet til funn av mange nye tilsetningsstoffer som oppfyller flere matfunksjoner.

Tilsetningsstoffene bidrar til å opprettholde næringssammensetningen av mat, og gjør at den er trygg å spise over lengre tid. De gjør også at maten smaker og ser bedre ut.

Tilsetningsstoffer kommer fra en naturlig kilde. For eksempel stammer anthocyanin-fargen fra frukt og grønnsaker, men gjennomgår behandling for å bli brukt kommersielt. Steviaekstraktet kommer også fra planten stevia.

Andre tilsetningsstoffer kan forekomme naturlig, men er også produsert for bruk. For eksempel er benzosyre et stoff som finnes i naturen, men lages også syntetisk og brukes som konserveringsmiddel. Sitronsyre og askorbinsyre (også kjent som vitamin C) er to andre eksempler på dette.

Til sist blir kunstige tilsetningsstoffer som ikke er naturlig tilstede i matvarer, laget syntetisk. Et eksempel er en gruppe syntetiske farger kalt azo-fargestoffer, som vi ikke bruker i Danmark/Norge/Sverige/Finland.

Før godkjent for bruk, må tilsetningsstoffer gjennomgå en grundig vitenskapelig sikkerhetsvurdering for å sikre at de er trygge for konsum. De viktigste grupper av tilsetningsstoffer er antioksidanter, farger, søtstoff, emulgatorer, stabilisatorer og konserveringsmidler. Alle tilsetningsstoffer må grundig sikkerhetsvurderes før de får lov til å bli brukes. Godkjente tilsetningsstoffer gis et "e-nummer" hvis de blir akseptert i europeisk regulering som trygg for bruk. Deres bruk overvåkes kontinuerlig, gjennomgås og endres i lys av nye vitenskapelige data.

Vi bruker tilsetningsstoffer i noen av våre drikker for å sørge for at du får best mulig kvalitet. Coca Cola har imidlertid alltid blitt laget med ingredienser som også finnes i naturen, helt siden John Pemberton oppfant den i 1886. Som med alle våre ingredienser, bruker vi kun tilsetningsstoffer som er kjent og godkjent som trygge.