Hver dag nyter millioner av mennesker drikke med koffein, inkludert kaffe, te og mineralvann. I brus og mineralvann kan koffein brukes i drikken som en aroma eller en stimulans.

Når den brukes som en aroma, bidrar den til Coca-Cola sin spesielle smak, den mennesker rundt om i verden elsker. Mengden koffein som trengs for smakens skyld er mye mindre enn når koffein tilsettes som en stimulans. Det er kun 32 mg koffein i en 330 ml boks med Coca-Cola. Energidrikker inneholder et høyere nivå av koffein; en 250 ml boks med energidrikk inneholder typisk rundt 80 mg koffein.

Folk blir ofte overrasket når de hører at en boks Coca-Cola inneholder mye mindre koffein enn den samme mengden kaffe. Koffeinen i Coca-Cola er omtrent en tredjedel av nivået som finnes i den samme mengden filterkaffe og halvparten av hva som er i te.

European Scientific Committee on Food (SCF) fremholder at koffeininntaket ikke bør overskride 300 mg per dag. Særlig gravide kvinner anbefales å ikke konsumere mer enn 300 mg koffein per dag. Dette tilsvarer cirka 10 bokser Coca-Cola.

Koffein produseres naturlig i bladene og frøene til mange planter. Koffein er en populær ingrediens og finnes dermed tilgjengelig som en naturlig ingrediens samt som syntetisert koffein. Det betyr at det er det samme som, eller en kopi av, det som lages i naturen. I Coca-Cola bruker vi imidlertid kun naturlig koffein.

Siden koffein er blitt konsumert i århundrer, vet vi mye om det – det er blitt mye forsket på, og kjent for å være trygt når det konsumeres i moderate mengder. Regulatoriske myndigheter over hele verden, inkludert EU-kommisjonen, anser hensiktsmessig bruk av koffein i mat for å være trygg.